SPR Telecom van start in Nederlands ICT-kanaal

SPR Telecom van start in Nederlands ICT-kanaal

Er is een nieuwe ICT-groothandel gestart: SPR Telecom. Het bedrijf wil de ICT/telecom-reseller ondersteunen door een hogere marge te bieden op hardware van IT, VoIP en telecommunicatie-oplossingen van A-klasse merken

SPR Telecom is een hardware-groothandel die zich focust op hardlopers voor Cloud telefonie. De productgroepen die door SPR aangeboden worden zijn: endpoints (VoIP, digitaal, analoog), mediagateways en headsets. De groothandel biedt hiervoor de hardlopers van een groot aantal merken, onder andere Netgear, Cisco, Gigaset, Yealink, Snom, Poly, Unify, Avaya, Jabra, Plantronics en Audiocodes.

De bedrijfsnaam staat voor Special Product Request. “Resellers kunnen bij ons een verzoek neerleggen en vervolgens streven wij er naar de hardware tegen een zo scherp mogelijke prijs aan te bieden zodat de reseller meer marge kan maken”, legt Hans van Noort uit. “Bij projecten waar de prijs echt van cruciaal belang is, komen wij in beeld.”

Hans van Noort heeft 20 jaar telecomervaring en wilt u graag ondersteunen bij projectaanvragen. Wij bieden een scherpe prijs op nieuwe producten, maar ook op uit gefaseerde toestellen.

 

Upgraden

“Wij beginnen waar de fabrikant ophoudt”, zegt Hans van Noort. “Daarom leveren wij ook spareparts zodat resellers hun installed base kunnen blijven onderhouden.” Ik zie dat fabrikanten de levenscycli van apparatuur steeds verder verkorten terwijl de technische levensduur door SPR telecom voor de eindklanten wordt opgerekt. Hans van Noort: “Als er een installed base is willen fabrikanten de klant soms bijna dwingen – bij wijze van spreken – om te upgraden. Wij geven de reseller een extra keus zodat de klant van de reseller tevreden blijft.”

SPR Telecom gaat vooral combinatiedeals van goedlopende producten aanbieden. Dat zijn combi’s van verschillende merken die add-on zijn. Door die bundels kunnen de prijzen gunstiger gemaakt worden en via de combi’s is er extra margevoordeel voor de ICT-reseller.

Samengevat staat SPR Telecom voor one-stop-shopping gebaseerd op een goede prijs, een goede marge. Het is de kick om dat voor elkaar te krijgen. Leg de vraag bij ons neer, wij zorgen voor passende oplossing met de ideale prijs”, zegt Hans van Noort.